Tillverkningsmetoder & material

Våra kompetenser ligger främst inom design, konstruktion och produktion av lösningar som kräver vattenskärning, laserskärning, plåtbearbetning, svetsning, skärande bearbetning samt valsning.

Vatten- och laserskärning är en mycket flexibel teknik, med rätt digitalt underlag kan man enkelt tillverka ett unikt exemplar eller tusentals.

Tack vare vår maskinpark med både fiberlaser och vattenskärning finns det nästan ingen typ av material vi inte kan skära i även om vi främst arbetar i stål och plåt.

Vi har en modern maskinpark i teknisk framkant och många års gedigen erfarenhet att skapa lösningar som fungerar. Vi samarbetar även med partners kring t.ex. ytbehandling, design, konstruktion och montering när så behövs.

Materialval

Vår teknik inom både laser och vattenskärning innebär att vi kan skära i många material t.ex.: Rostfritt, Aluminium, Corten, Aluzink, Koppar, Mässing, Stålplåt, Titan, Krom, Zink (förpatinerat, valsblank), Galvadplåt samt Gummi, Plast, Sten, Kakel, Klinkers, Kolfiber, Hardox och Glas (dock ej härdat).

RAL, pulver, våtlackering, borstat, slipat…

Ytbehandling

  • Vi erbjuder olika typer av ytbehandlingar i form av pulverlackering i olika färger.
  • Rostfritt erbjuds i många olika ytbehandlingar t ex  borstat, slipat etc.
  • Beroende på materialval samt var och hur produkten skall användas rekommenderar vi en lösning som fungerar.
  • Vi erbjuder 2 grundfärger i pulverlack: Mattsvart och Antracitgrå. 
  • Utöver detta kan vi lacka produkten i en mängd olika RAL-färger vilket medför ökad kostnad och ev. förlängd leveranstid.
  • RAL är ett Europeiskt färgmatchningssystem som definierar färg, bestrykningar och plast inom design och industri.
  • Observera att de färger som visas här bara är översiktsexempel.

Söker du en skräddarsydd lösning?

Vi erbjuder unika, vackra och inspirerande designlösningar som förskönar och skyddar hem och publika miljöer. Vi tillverkar hållbara och underhållsfria produkter i främst av stål och plåt och använder oss av den senaste laserskärningstekniken. Med engagemang, kunskap och känsla – välkommen till WidalDesign!

Kontakt

Besöksadress

WidalDesign ©2020 All Rights Reserved | Sidan använder cookies