Eldkorg Kuben

  • Skapa en inbjudande stämning med vår Eldkorg Kuben i äkta, gediget Corténstål
  • Det unika laserskurna mönstret skapar vackra, dynamiska skuggmönster
  • Används med fördel både som eldkorg eller ljuskorg
  • En elegant inredningsdetalj i trädgården året runt
  • Kuben är designad av Karl Kröss i samarbete med MinnyMind Arkitekter

Oslagbar stämning & vacker utomhusmiljö

Med en Eldkorg Kuben kan du på ett enkelt sätt skapa en inbjudande utemiljö och härlig atmosfär. Perfekt att placera i trädgården, på terrassen, uppfarten eller trädgårdsgången. 

Låt lågorna värma dig och dina gäster under försommar och sena sommarkvällar eller säg välkommen med en sprakande brasa på vintern. Låt de vackra skuggorna spela och ta emot den rofyllda känslan som elden skapar. 

Eldkorgen Kuben är skapad med WidalDesigns mönster Blad som med sina organiska linjer skapar dynamiska skuggspel vid eldning. 

Unikt mönster på varje sida

Designen är framtagen så att varje sida på Kuben återger en helt egen, unik variation av Blad-mönstret. Vrid på den och få en ny upplevelse! 

För att åstadkomma en perfekt matchning erbjuder WidalDesign insynsskydd/dekorationsskärmar i Cortén i samma mönster.

 

En eldkorg - många möjligheter

 

Nog för att Eldkorg Kuben är perfekt för att göra en upp mysig och dekorativ brasa, men det är inte allt.

Den är också utmärkt som en dekorativ ljuskorg i trädgården. Placera t.ex. en solcells- eller batteridriven utomhusslinga eller batteriljus i den. Givetvis är även levande ljus mycket vackert och stämningsfullt. 

Oavsett vad du väljer, är eldkorgen en elegant och unik detalj som förhöjer intrycket av omgivningen – och det även när den inte används!

Eldkorgen kan stå ute i alla väder, året runt och den härliga rostiga finishen blir bara finare med tiden!

 

 

Lock för en vacker helhet

Komplettera gärna med det anpassade locket för ett stilrent kubiskt utseende och njut av det laserskurna bladmönstret även på ovansidan. 

Ett designsamarbete

Eldkorg Kuben är framtagen för WidalDesign av Karl Kröss och MinnyMind Arkitekter.

Den smarta designkonstruktion är inte bara vacker, den är också mycket enkel att montera – inga skruvar eller muttrar krävs. 

Se vår monteringsguide längre ner på sidan. 

Om Corténstål​

Eldkorg Kuben är tillverkad i 4 mm tjockt gediget, äkta Cortenstål – ett stålmaterial som är både rosttrögt och starkt. Detta betyder att materialet skapar en skyddande patina som skyddar stålet från att rosta sönder. Det blir en vacker rostig produkt som är håller över tid. 

När du får din Corténprodukt har den sin ursprungliga mörkgrå stålfärg. Den rostiga ytan börjar bildas när produkten får stå utomhus. Efter någon vecka börjar den nyutvecklade orange bruna färgen utvecklas och så småningom blir produkten mörkt brun. 

Om du vill påskynda rostningsprocessen kan du blanda ljummet vatten och salt 1- 2 msk salt per liter) och spraya det jämt över produkten, lämna det över natten och skölj sedan noga. Proceduren kan upprepas för att uppnå önskad färg.

Beakta risken att Cortén rostar av sig under första 1-2 åren. Rostvattnet kan missfärga/smitta andra mer porösa material, till exempel betong, stengods etc. Under de första året är avrostningen är som mest aktivt, därefter minskar risken att ”smitta” andra material med rost. 

Visste du att Cortenstål är underhållsfritt och 100% återvinningsbart?

Skötselråd

Eldkorg Kuben är tillverkad av 4 mm tjockt äkta corténstål och kan stå utomhus året runt. Väder och vind kommer bara att ge den en allt vackrare patina.

Rengörs vid behov med vatten. Borsta ytan för att få bort lös smuts. 

 

Montering

Den smarta designkonstruktion är mycket enkel att montera – inga skruvar eller muttrar krävs. Ladda ner vår moneringsanvisning och se hur enkelt det är att sätta ihop produkten (.pdf).

Säkerhet

Läs igenom alla säkerhetsanvisningar innan du använder produkten, inklusive de som kom i kartongen ihop med produkten vid leverans:

Placera inte produkten på brännbara eller värmekänsliga ytor.

Elda utomhus och under bar himmel.

Placera Eldkorgen stabilt och lodrät på marken.

Se till att inte ha barn och djur utan tillsyn i närheten. 

Rör inte vid eldkorgen under eller efter eldning innan produkten kallnat.

Lämna inte eldkorgen obevakad . 

Eldkorgen har hål i botten för att säkerställa att vatten inte blir stående.