Dekoration och konst WidalDesign

Dekoration & konst i metall

WidalDesigns laserskurna skärmar kan fylla många både praktiska och estetiska behov både inom och utomhus. Genom att förena funktion och design hjälper vi till att skapa en unik boendemiljö.

Dekorskärmar i vackra designs kan ersätta tavlor och konst på väggarna både inomhus och utomhus. Med hjälp av laserskärningsteknik kan man enkelt skära ut former och mönster som kan inreda både trädgård, husfasaden och rum. 

Inomhus kan man sätta upp dekorskärmen ovanför soffan, matsalsbordet, sängen, öppna spisen eller på väggen i hallen. För att förhöja känslan kan dekorskärmen monteras fast med hjälp av en distans så att det blir ett utrymme mellan vägg och skärm. Distansen skapar rymd och skuggor. För att ytterligare förhöja intrycket kan man med rätt ljussättning på eller bakom dekorskärmen enkelt skapa en iögonfallande inredning.

Utomhus kan man sätta upp skärmen på husväggen eller muren för att skapa en exklusiv miljö på altanen/terrassen eller vid pool/spaområdet. Även här kan distans och ljussättning användas för att förstärka intrycket.

Dekorskärmar kan även med fördel användas som dekorativa spaljéer för växter.

Produkterna är tillverkade i plåt och stål vilket gör dem hållbara och underhållsfria. Skärmarna finns tillgängliga i flera olika material, storlekar, färger och i en mängd spännande mönster. För en dekorskärm som monteras på väggar etc rekommenderar vi storleken 1200x600mm, men givetvis fungerar även de andra storlekarna. Om du vill ha en specifik storlek eller design kan vi skräddarsy detta åt dig.

Vi erbjuder monteringslösningar i form av två olika väggdistanskit, som säkerställer en enkel och snygg installation. Läs mer i vår folder för installationsalternativ.

Besök gärna vårt Pinterestkonto för att få inspiration kring olika typer av alternativ och lösningar. Vi hjälper dig för att uppnå ett bra slutresultat.

FÄRDIGA MÖNSTER

Vi har 10 färdiga mönster som vi erbjuder i samtliga storlekar och material, vilket ger unika möjligheter att skapa just den känsla du vill ha. 

Har du en egen design? Inga problem!

Våra maskiner skär med laser efter dina egna mönster. Vi erbjuder även skärmarna helt utan design (basutförande). Klicka på bilderna för att förstora dem. 

STORLEKAR

Vi erbjuder 3 standardstorlekar. Skärmarna kan placeras både horisontellt och vertikalt.

Vi erbjuder alla våra designs i samtliga format. För dekorationsskärmar rekommenderar vi speciellt storleken 1200×600 mm alternativt 1725x825mm.

I sitt grundutförande har våra skärmar förborrade hål för enkel montering. Vill du ha hålen på ett annat ställe, eller inte alls så är det bara att säga till så kan vi anpassa detta.

Samtliga våra skärmar har vårt varumärke utskuret i högra hörnet på skärmen.

MATERIAL & FÄRGER

Alla våra designs kan beställas i Cortén & borstat rostfritt stål eller plåt med pulverlackad yta, där våra två standardfärger är svart & antracitgrå.

CORTÉNSTÅL​
ROSTFRITT STÅL, BORSTAT
SVART, RAL 9005 MATT
ANTRACITGRÅ, RAL 7016 MATT

Vi använder färger i RAL skalan (Europeiskt färgsystem som definierar färger för bestrykningar, läs mer på ralfarger.se). Vi kan även erbjuda fler färger men då tillkommer extra kostnader och längre leveranstider. Notera att färger i på vår sajt och i våra produktblad inte återger färgen korrekt. 

PRISINDIKATION

Priset är detsamma på samtliga våra standarddesigns. Prisskillnaden beror på materialtyp, färg och storlek. 

Skärmstorlek: 1200 x 600 mm

Skärmstorlek: 1725 x 825 mm

Skärmstorlek: 1725 x 1125 mm

Vid köp av tre skärmar eller fler i samma utförande erbjuds volymrabatt. Vi erbjuder även lösningar som väggdistanser och monteringskit.

PRISFÖRFRÅGAN

Använd vårt formulär för att få en mer exakt prisuppgift på det du är intresserad av – vi återkommer vi till dig inom 24 timmar. Att fylla i formuläret är inte bindande.

MONTERING

Skärmar kan med fördel användas som dekorationer både inomhus och utomhus. Skruvas de fast i väggen med en distans skapas skuggor vilket ger en vacker effekt. Man kan förutom distansen också ljudsätta skärmen vilket skapar ett spännande och exklusivt intryck.

För att få till ett avstånd mellan dekorskärm och vägg rekommenderar vi distanser. Välj mellan 25mm (den vanligaste) eller 65mm. Våra monteringskit kommer med 1 st skruvar, distans, plugg samt caps till skruvarna.

Våra skärmar kommer med en standardiserad hålbild, men vill du ha hålen på ett annat ställe – eller inte alls – är det bara att säga till så kan vi anpassa detta. Om du vill ha din dekorskärm vikt så den ser ut som en tavla (“skokartongsvikt” – läs mer under fliken Installationsmöjligheter) är det givetvis något vi kan lösa åt dig. 

Vi har utvecklat väggdistanser som säkerställer en komplett lösning. 

Ladda ner vårt produktblad och monteringsanvisningar för att läsa mer om alla detaljer, alternativ, tillbehör, material och monteringslösningar (.pdf)

Våra skärmar är tillverkade i plåt eller stål vilket gör dem hållbara och underhållsfria. 

Skärmarna finns tillgängliga i flera olika material, storlekar, färger och i en mängd spännande designs – variationerna blir många. Vi erbjuder hela 176 valmöjligheter, så här finns något unikt just för dig.

Vi har utvecklat monteringslösningar som är anpassade efter våra produkter, ger flexibilitet och som är enkla att förstå och följa. Allt för att uppnå ett bra slutresultat.

Har du andra idéer, behov och tankar så hjälper vi dig gärna med en skräddarsydd lösning, läs mer om hur detta går till här.  

PRISFÖRFRÅGAN

Använd vårt formulär för att få en mer exakt prisuppgift på det du är intresserad av – vi återkommer vi till dig inom 24 timmar. Att fylla i formuläret är inte bindande.

Vi erbjuder unika, vackra och inspirerande designlösningar som förskönar och skyddar hem och publika miljöer. Vi tillverkar hållbara och underhållsfria produkter i främst av stål och plåt och använder oss av den senaste laserskärningstekniken. Med engagemang, kunskap och känsla – välkommen till WidalDesign!

Kontakt

Besöksadress